Sogneudflugt - Sct. Peders Kirke fredag den 12.okotober 2018.

Sct. Peders Kirkes efterårsudflugt går i år til ”Dodekatelitten” på Lolland.

På en lollandsk mark med udsigt til Smålandshavet står et syngende monument, som skal give alle, lokale som tilrejsende, en oplevelse af storhed, nærhed og skønhed, folkevandring og bofasthed, stolthed og ydmyghed, fortid, nutid og ikke mindst fremtid, den kommende tid.

Legender, sagn og sange om LOLERNE, et folk, der for længe siden kom til landet og gav det navn, danner baggrund for en højst nutidig fortælling om samarbejde mellem forskellige kunstarter og det lokale samfund. Værket viser os Lolernes og dermed vores baggrund for et demokratisk samfund, hvis urform er samråd, hvor fællesskabet udtrykkes i sang, og hvor bevidsthed om fortiden udtrykkes som respekt for forfædrene, der oprindeligt kom langvejs fra, fra landet mod syd, hvor vandene steg for 7.500 år siden og sendte Lolerne på rejse.

Nogle af dem slog sig ned på den ø, vi nu kalder Lolland, og der er vidnesbyrd om den rige kultur, de efterlod overalt, hvor de bosatte sig.

Efter en guidet rundtur drikker vi kaffe på Gl. Møllegård.

Bussen kører kl.13.00 fra St. Peders Kirkes Sognegård og vi er hjemme ca. kl.18.00

Udflugten koster 100,00 kr. Tilmelding på kirkekontoret senest 5.oktober kl.12.00