Sct. Peders Kirkemusik

I Sct. Peders Kirke afholdes der årligt en række kirkekoncerter af såvel instrumentalt - som vokalt tilsnit. Vi fortsætter koncertaktiviteterne og er nu nået til første kvartal 2019. Se hele oversigten her

Koncert med Midtsjællands Kammerorkester med Johannes Søe Hansen som solist

Lørdag den 9. februar slår Sct. Peders Kirke atter sine døre op i et arrangement med et af regionens musikalske lokomotiver: Midtsjællands Kammmerorkester. Til lejligheden er engageret ingen ringere end koncertmester Johannes Søe Hansen i Felix Mendelssohn Bartholdys Violinkoncert i d-moll – ikke den vi alle kender men bestemt et værk af stor kaliber. Johannes Søe Hansen er Violinist med stort V! Som 14-årig vandt han i 1979 guldmedalje i Berlingske klassiske musikkonkurrence.Som 27-årig konkurrerede han sig til stillingen som koncertmester i DR- symfoniorkestret, en stilling han har beklædt i over 25 år – og stadig er aktiv i.Johannes Søe Hansen har været solist i de store klassiske violinkoncerter med mange af de store europæiske orkestre, ligesom han er aktiv i mange kammermusiksammenhænge. Tillige Jurymedlem i Malko-konkurrencen og i den internationale Carl Nielsen violinkonkurrence. Midtsjællands Kammerorkester bliver dirigeret af Anders Austad Grunth. Koncerten kl. 15 og der tages entré

Koncert med kirkeensemblet PRISME

Søndag den 10. marts kan man opleve Kirkeensemblet PRISME ved en spændende og anderledes koncert. Ensemblet består af musikerne: Louise Ring Vangsgaard, violin, Anne Marie Høst Mortensen, keltisk Harpe, Janet Vahl, harmonika og Poul Christian Balslev, orgel. PRISME er et fynsk ensemble med sin helt egen lyd og en lidt anderledes sammensætning af instrumenter, end man sædvanligvis oplever i kirkerummet, nemlig violin/bratsch, keltisk harpe, harmonika og orgel. PRISME er kendt for deres stemningsfulde og meditative musik, som taler til hjertet i et enkelt og umiddelbart sprog med plads til ro og fordybelse. Repertoiret består af musik med nordiske og keltiske rødder, både den traditionelle og egne kompositioner samt smukke arrangementer af danske salmer, ligesom fællessalmer indgår som en naturlig del af programmet. Det er ”cittaslow” musik, innovativt, med inderlighed og nerve tilsat umiskendelig spilleglæde, som både kan ses, høres og mærkes. PRISME giver nogle spændende og personlige koncerter, som altid spilles som en helhed, d.v.s. at der først klappes til sidst. Dette er netop med til at give en større ro og mulighed for fordybelse, hvilket mange har udtrykt som "en anderledes samlet, smuk og varm musikoplevelse". Koncerten er kl. 15, og der tages entré.

Midtsjællands Kammerorkester

Janet Wahl