Sct. Peders Kirkemusik

I Sct. Peders Kirke afholdes der årligt en række kirkekoncerter af såvel instrumentalt - som vokalt tilsnit. Vi fortsætter koncertaktiviteterne og er nu nået til julen 2018 samt januar kavatal 2019. Se hele oversigten her

Odd Fellow logernes Julekoncert 2018

Søndag den 9. december afholder Odd Fellow Logerne deres årlige Julekoncert til fordel for menighedsplerjerne i Næstved. Årets medvirkende er: Sangerinden Tina Siel, fløjtespilleren Tine Lilholt samt pianisten Knud-Erik Thrane: Det er navne der ikke behøber nærmere præsentation, blot skal det nævnes at de vil opføre kende sange og melodier, deriblandt flere relateret til den forestående julehøjtidieligehed. Sct Peders Kirkes Pigekor vil traditionen tro medvirke i et par afdelinger under ledelse af Christian Kampmann Larsen. Koret akkompagneres af Jens Ramsing. Ved orglet sidder Christian Kampmann Larsen. Koncerten begynder kl. 16 og entréen er 175 kr.

"Ind under jul" koncerter 2018

Mandag den 10. december, onsdag den 12. december og fredag den 14. december afholdes der som sædvanlig de tre "Ind under jul" koncerter. Mandag er det kirkens organist Christian Kampmann Larsen der sidder ved svaleredeorglet. Onsdag og fredag står programmerne i det vokale tegn. For tiden huser vi Herlufsholm kirkes menighed og personale, og onsdag er det Herlufsholm kirkes Kammerkor  sammen med Sct. Peders Kirkes pigekor under ledelse af Karsten Gyldendorf. Ved Eule-orglet sidder Marie Ottar. Fredag afvikles den sidste koncert i rækken, og det er de musikalske kræfter ved Sct. Peders kirke der optræder: Børnekorene: "Spilop-koret" og "Young Choir" under ledelse af dirigent Anna-Sofie Larsen, Sct. Peders Kirkes Pigekor under ledelse af Jens Ramsoing og Christian Kampmann Larsen vil bl. a. korværker der relaterer sig til juletiden. Læs mere under menupunkt "Koncerter"

Velgørenhedskoncert

Tre forskellige kor fra Næstved har slået sig sammen for at synge julen ind i Sct. Peders Kirke. De vil hver synge sange fra deres eget repertoire. Derudover vil de hundrede sangere synge tre store fællesnumre, som vil blæse publikum væk og skabe den ægte julemagi. Julekoncerten er en støttekoncert til fordel for De samvirkende Menighedsplejer. Korene er: Gospelkoret Nuntius, som er ledet af Camilla Frederiksen, Herlufsholm Kirkes Kammerkor, som er ledet af Karsten Gyldendorf og Koret First Choice, som er ledet af Anna-Sofie Larsen. Julekoncerten finder sted den 16. december klokken 14:30, og entrèen er 50 kr som går ubesåret til julehjælp.

Nytårskoncerter på Eule-orglet 2019

I lighed med forrige år afholdes der igen nytårskoncerter på Sct. Peders Kirkes vidunderlige Eule-orgel. Vi har til lejligheden inviteret tre markante organister til at traktere orglet. Lørdag den 5. januar. sidder den tyske organist Clemens Rasch på orgelbænken, og hvad er mere nærliggende end at høre en tysk orgelspiller spille Joh. Seb. Bach. Han har valgt at programsætte det store Præludium og Fuga i Es-dur. Derudover er der værker af bl. andre Robert Schumann og Johanns Brahms. Lørdag den 12 januar tilhører bænken det unge orgeltalent Tina Christiansen. Sin unge alder til trods har hun allerede markeret sig som en af de estimerede og fremragende orgelspillere her i Danmark. Serien slutter lørdag den 19. januar med en af Danmarks førende orgelspiller, idet at Københavns Domorganist Hanne Kuhlmann vil indtage orgelbænken. Koncerterne begynder kl. 12 og der er fri adgang. Efter koncerterne er kirken vært ved et lille glas.

Eule-orglet i Nytårskoncerter 2019

10dec kl. 16:00