Sct. Peders Kirkemusik

I Sct. Peders Kirke afholdes der årligt en række kirkekoncerter af såvel instrumentalt - som vokalt tilsnit. Vi fortsætter koncertaktiviteterne og er nu nået til efteråret 2020. Se hele oversigten her

Koncerter i  November/december/januar måneder 2020 - 21

Julekoncert med Storstrøms Kammerensemble og Sct. Peders Kirkes 2 børnekor

Der er ikke noget, der kan bringe os i julestemning så hurtigt og sikkert som lyden af den julemusik og de julesange, vi kender og er vokset op med. I år synger Sct. Peders kirkes børnekor julen ind med Ensemble Storstrøm lørdag d. 28. november i Sct. Peders kirke. Til Ensemble Storstrøms julekoncerter er kendte juleklassikere som f.eks. uddrag fra Tchaikovskys Nøddeknækkeren og Leroy Andersons Sleigh Ride på programmet side om side med stemningsfulde toner fra det klassiske repertoire. Kirkens to børnekor, Spilopkoret og YoungChoir, har indøvet kendte julesange sammen med ensemblet, og hele familien inviteres med, når de synger julen ind.

N.B. På grund af Corona sælges der kun 200 billetter, som kan købes på Ensemble Storstrøms hjemmeside. Medbring billetten på dagen og det glæd dig til at komme i julestemning. Dato: lørdag d. 28. november Dørene åbner: kl. 15:30 Koncerten starter: kl. 16:00

NB - NB - NB! Alligevel Odd Fellow logernes Julekoncert

i Sct. Peders Kirke

På grund af en kommunikationsfejl, er årets julekoncert med deltagelse af sangerinden Annette Heick, arrangeret af Odd Fellow logerne i Næstved fejlagtigt meldt aflyst. Koncerten gennemføres som planlagt Søndag den 6. december 2020 kl. 16. På medfølgende annonce findes oplysninger om billetsalg samt salgssteder. Den kan ses ved at klikke her

Ind under jul koncerter 2020

I lighed med de foregående år, afholdes der små koncerter i uge 50. Mandag , onsdag og fredag kan man indimellem juleræset falde ind i kirken om eftermiddagen i skumringstimen, lade hvilen falde på sig og nyde den gode og stemningsfulde julemusik.

Mandag den 7. december vil kirkens 2. organist Jens Ramsing lade tonerne flyde på kirkens smukke svaleredeorgel. Musik fra renæssancen og den tidlige barok er på programmet, med navne som: Scheidt og Buxtehude er sat på programmet.

Onsdag den 9. december medvirker Sct. Peders Kirkes to dygtige børnekor, Spilopkoret og Young Choir under ledelse af Anna-Sofie Larsen. På trods af conona-epedemi er det lykkedes for begge de dygtige kor at gennemføre en meningsfyldt efterårssæson, og ved dagens koncert kan man opleve flot kormusik af Anderson Lopez, Sander Andersen, Sven Gyldmark og Rasmus Seebach.

Fredag den 11. december rundes den lille miniserie af i en mægtig programopsætning af julens kendte melodier. Sct. Peders Kirkes Kor under ledelse af Anna-Sofie Larsen, og Christian Kampmann Larsen vil medvirke. Der vil bl. a blive opført kormusik af Buddy Green og Hugh Martin og korsatser over ”Julen Har bragt velsignet Bud”, ”Glade Jul” og ikke mindst ”Kimer i Klokker.

Koncerterne finder sted kl. 16.30. Der er fri adgang til koncerterne

Nytårskoncerter på Eule-orglet 2021

I januar måned 2021 fortsætter vi traditionen med en række nytårskoncerter på Sct. Peders Kirkes Eule-orgel. I år har Corona-krisen desværre sat en række begrænsninger i muligheden for at kunne invitere fremmede orgelsolister. Derfor er kirkens egne organister trådt til Ved åbningskoncerten den 9. januar sidder Christian Kampmann Larsen ved orglet, og man kan bl. a. opleve J. S. Bachs store Passacaglia i c-moll og Hartmanns pragtfulde f-moll fantasi. Endvidere har Jens Ramsing valgt at centrere sit program omkring navne Cesar Franck og Ramsing, og ved afslutningskoncerten med den schleswigske organist Hartmuth Siebmanns kan man opleve orgelværker af bl. a. Beethoven og Sibelius. Velkommen til nytårskoncerterne 2020. Læs mere om disse her på siden når vi nærmer os.

Christian Kampmann Larsen

Storstrøms Kammerensemble

Anette Heick

Svaleredeorglet