Sct. Peders Kirkemusik

I Sct. Peders Kirke afholdes der årligt en række kirkekoncerter af såvel instrumentalt - som vokalt tilsnit. Vi fortsætter koncertaktiviteterne og er nu nået til 2018. Se hele oversigten her

To koncerter i efteråret

"Michala Petri and Friends". Tre markante musikere med stærk tilknytning til de nordiske lande danner nu trio. Michala Petri på alverdens blokfløjter og Charlotte Andersson på saxofon og sang har igennem flere år spillet ældre musik, kraftigt inspireret af folkemusik. De samarbejder nu med Jacob Fischer – kendt som en af landets mest kompetente jazz-guitarister og for sine helt særlige evner til at improvisere. De har alle spillet sammen før forskellige konstellationer men mødes nu i en trio, hvor nedskrevet klassisk musik møder improvisation. Sidstnævnte har været ignoreret på den klassiske scene de sidste mange år – hvilket er en fejl. For jazzens tonesprog skal bruges, inddrages og leges med ind i de ældre, stærke melodier fra Danmark og det høje nord. En koncert med Trioen byder derfor både på ren folkemusik og på musik kendt fra kirken gennem tiderne. Men også på musikalske improvisationer fra de genrer, hvor de tre musikere har deres bedste kompetencer: Barokken – folkemusik – nykomponeret musik – jazz. Det er derfor ikke en ren jazzkoncert – ej heller en klassisk. Det er muntert, inderligt – men også højtideligt. For musikken rummer alt dette. Entré.

Maurice Durufles "Requiem" i Sct. Peders Kirke. Søndag den 11. november er Kammerkoret UAK og Carmina gået sammen i en fælles opførelse af den franske komponist Maurice Duruflés "Requiem". Værket , der havde sin uropførelse i november måned 1947, har i den grad indskrevet sig som et af de mest fremtrædende oratorieværker i nyere tid. Hans flair og forkærlighed for de gamle gregorianske motiver kommer til udtryk i et smuk og raffineret tonesprog. Duruflés "Requiem" eksisterer i to udgaver: Orkesterversionen og Orgelversionen. I Sct. Peders Kirke opføres orgelversionen, under ledelse af dirigent Kasper Beck Hemmingsen, sangsolister  er Katrin Helena Kuslap og Fridtjof Fuglesang, og ved Eule-orglet sidder Anne Kirstine Mathiesen i akkompagnatørens rolle. Entré

Odd Fellow logernes Julekoncert 2018

Søndag den 9. december afholder Odd Fellow Logerne deres årlige Julekoncert til fordel for menighedsplerjerne i Næstved. Årets medvirkende er: Sangerinden Tina Siel, fløjtespilleren Tine Lilholt samt pianisten Knud-Erik Thrane: Det er navne der ikke behøber nærmere præsentation, blot skal det nævnes at de vil opføre kende sange og melodier, deriblandt flere relateret til den forestående julehøjtidieligehed. Sct Peders Kirkes Pigekor vil traditionen tro medvirke i et par afdelinger under ledelse af Christian Kampmann Larsen. Koret akkompagneres af Jens Ramsing. Ved orglet sidder Christian Kampmann Larsen. Koncerten begynder kl. 16 og entréen er 175 kr.

"Ind under jul" koncerter 2018

Mandag den 10. december, onsdag den 12. december og fredag den 14. december afholdes der som sædvanlig de tre "Ind under jul" koncerter. Mandag er det kirkens organist Christian Kampmann Larsen der sidder ved svaleredeorglet. Onsdag og fredag står programmerne i det vokale tegn. For tiden huser vi Herlufsholm kirkes menighed og personale, og onsdag er det Herlufsholm kirkes Kammerkor  sammen med Sct. Peders Kirkes pigekor under ledelse af Karsten Gyldendorf. Ved Eule-orglet sidder Marie Ottar. Fredag afvikles den sidste koncert i rækken, og det er de musikalske kræfter ved Sct. Peders kirke der optræder: Børnekorene: "Spilop-koret" og "Young Choir" under ledelse af dirigent Anna-Sofie Larsen, Sct. Peders Kirkes Pigekor under ledelse af Jens Ramsoing og Christian Kampmann Larsen vil bl. a. korværker der relaterer sig til juletiden. Læs mere under menupunkt "Koncerter"

Kammerkoret UAK

Michala Petri