Sct. Peders Kirkemusik

I Sct. Peders Kirke afholdes der årligt en række kirkekoncerter af såvel instrumentalt - som vokalt tilsnit. Vi fortsætter koncertaktiviteterne og er nu nået til 2018. Se hele oversigten her

Fyraftenskoncerter på svaleredeorglet 2018 16.45 - 17.30

For 3. år i træk afholdes der fyraftenskoncerter i juli måned. Vi har igen i år fået sammensat en buket af fremragende orgelkunstnere der vil orgelmusik fra renaissancen i højsædet. Torsdag den 5 juli sidder Herlufsholm kirkes organist Karsten Gyldendorf ved tasterne. Torsdag den 12. juli har vi hentet den hollandske orgelvirtuos Gerben Mourik til Sct. Peders Kirke. Torsdag den 19. juli sidder Basel-organisten Andreas Liebig ved orglet, og den nyudnævnte domorganist Vibeke Vanggaard i Maribo runder serien af torsdag den 26/7.
Der er fri adgang til koncerterne

To koncerter i efteråret

"Michala Petri and Friends". Tre markante musikere med stærk tilknytning til de nordiske lande danner nu trio. Michala Petri på alverdens blokfløjter og Charlotte Andersson på saxofon og sang har igennem flere år spillet ældre musik, kraftigt inspireret af folkemusik. De samarbejder nu med Jacob Fischer – kendt som en af landets mest kompetente jazz-guitarister og for sine helt særlige evner til at improvisere. De har alle spillet sammen før forskellige konstellationer men mødes nu i en trio, hvor nedskrevet klassisk musik møder improvisation. Sidstnævnte har været ignoreret på den klassiske scene de sidste mange år – hvilket er en fejl. For jazzens tonesprog skal bruges, inddrages og leges med ind i de ældre, stærke melodier fra Danmark og det høje nord. En koncert med Trioen byder derfor både på ren folkemusik og på musik kendt fra kirken gennem tiderne. Men også på musikalske improvisationer fra de genrer, hvor de tre musikere har deres bedste kompetencer: Barokken – folkemusik – nykomponeret musik – jazz. Det er derfor ikke en ren jazzkoncert – ej heller en klassisk. Det er muntert, inderligt – men også højtideligt. For musikken rummer alt dette. Entré.

Maurice Durufles "Requiem" i Sct. Peders Kirke. Søndag den 11. november er Kammerkoret UAK og Carmina gået sammen i en fælles opførelse af den franske komponist Maurice Duruflés "Requiem". Værket , der havde sin uropførelse i november måned 1947, har i den grad indskrevet sig som et af de mest fremtrædende oratorieværker i nyere tid. Hans flair og forkærlighed for de gamle gregorianske motiver kommer til udtryk i et smuk og raffineret tonesprog. Duruflés "Requiem" eksisterer i to udgaver: Orkesterversionen og Orgelversionen. I Sct. Peders Kirke opføres orgelversionen, under ledelse af dirigent Kasper Bexk Hemmingsen, og ved Eule-orglet sidder Anne Kirstine Mathiesen i akkompagnatørens rolle. Entré

Kammerkoret UAK

Michala Petri

Jacob Fischer